Huidverzorging | Hoe werkt spraytan

Image

Hoe werkt spraytanHoe gaat een spray tan behandeling precies?
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten.
Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?
Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.
Make-up/Parfum.
Verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
Kleding.
Draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tan zo lang mogelijk te behouden?
Douchen en/of baden.
wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.
Transpiratie.
Ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.
Crème.
Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina).
Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.
Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel.
Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid 'ragt'.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.
In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.
Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray tan boeken?
Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Staat jouw vraag er niet bij of wil je meer informatie? Bel of mail ons voor informatie of een afspraak.